Helt sikkert verdens beste brownies

 

  • Godt brukt brownieside

Jeg har en bok – fra år 2000. Den heter «How to be a  domestic goddess». Av «goddessen» selv, Nigella Lawson. Jeg elsker den boken like mye som jeg elsker brownies. For den er laget med en hensikt, og en hensikt alene: Å nyte. Fra første oppskrift jeg prøvde. Alt er fristende,  alt stemmer, hver gang.

Spesielt denne oppskriften på brownies. I innledningen står det: «I don´t understand why people don´t make brownies all the time. They´re so easy and so wonderful». Derfor ser vår bok ut som den gjør. Med løse ark, notater og skriblerier – og mange flekker – sjokoladeflekker. Du kan ikke feile med denne oppskriften. Bare vær forsiktig. Det er stor fare for at du får stempelet: «Domestic goddess» Tjihi.

Denne oppskiften gir halv mengde i forhold til den som står i boka. Om du lager det dobbelte, får du en stor langpanne – og det kan jo godt hende at du trenger.

DOMESTIC GODDESS BROWNIES

188g usalta smør

188g mørk sjokolade

3 store egg

1ts ekte vaniljepulver

250g rårørsukker

113g hvetemel

1 klype salt

150g hakkede valnøtter(valgfritt)

Sett ovnen på 180 grader og smør en form på størrelse med en halv langpanne. Jeg legger bakepapir i bunn for at det skal bli enkelt å ta ut browniesene.

Smelt smør og sjokolade på svakeste varme i en kjele.

Pisk sammen egg og sukker i en bolle. Gjerne for hånd. Det trenger ikke bli superluftig.

Mål opp hvetemel, vanilje og salt

La den smeltede smør/sjokoladeblandingen kjøle seg litt ned før du heller det i bollen med eggedosis. Sikt i hvetemel med vanilje og salt. Bland eventuelt i valnøtter.

Hell i formen og stek på midterste rille i 25 minutter.

Like godt til en kopp kaffe som til et glass melk, til hverdags(vel, ikke så ofte, da) og til fest – mest til fest.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *