Hurra for helgefrokosten

vignett naturligvisI dag har jeg hatt frokostbesøk av min venninne Line. Line og jeg føler oss uendelig privilegerte som kan avtale å spise sammen en gang i måneden. Det er et av frynsegodene vi med hjemmekontor skal ha, syns vi. Og siden ingen av oss hadde tid til lunsj, så tjuvstarta vi litt på helgen og møttes til frokost. Frokosten skal jo normalt sett gå litt kjappere unna…

Men da skal det helst ikke være en altfor avansert frokost heller. Samtidig som, når du først skal ha frokostgjest, vil du gjerne at det skal være litt spesielt likevel. Litt sånn helgefrokost. Hos oss er det ofte egg og bacon på søndager, men på lørdager, når noen skal på håndballkamp, noen skal på trening, og andre har lyst til ut for å shoppe litt for helgen, blir det gjerne en god, men kjapp frokost med litt ekstra. Det lille ekstra er disse deilige grove sconesene med inspirasjon fra de samme som du finner i boka mi Nordisk Diett med nøtter, havre og tranebær. Helt perfekte for deg som bare vil ha noe godt  til kaffe er de også. Og det beste med alt? De tar sånn cirka en halv time å lage til og steke.

Serveringstips: Smør og/eller godt og fruktig syltetøy(Mitt er fra jorbærbygda Valldal)

Mmm. God helgefrokost!

grovescones_1

OPPSKRIFT:

5dl hvetemel

2dl sammalt hvete eller spelt

1 dl lettkokte, økologiske havregryn

1 beger matyoghurt eller gresk yoghurt

2 dl melk

1 dl flytende honning

2 ts bakepulver

150 g hakkede nøtter

100 g tranebær eller rosiner

Eventuelt revet skall fra en økologisk sitron eller appelsin

Smuldre smøret i melet.

Hell i resten av ingrediensene(legg avlitt hakkede nøtter til å drysse oppå), og elt til du har en deig. Del den i to runde ener, og press dem ned til en fire centimeter tykk «pizza».  Del i fire eller åtte emner med en kniv dyppet i hvetemel(Da klistrer ikke deigen seg fast) Smør med melk, og dryss på nøtter.

Stek på 220 grader i 20-30 minutter, og server lunkne! Gjerne på sengen.

 

 

1 Comment

  1. Anne-Lone Wollen 13. november 2015

    Lett å lage, lett å nyyyte?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *