Nydelige tebriks til helgefrokosten

Det fine med tebriks er at de ligner på croissanter, med lag på lag med smør bakt inn i hvert stykke, men de er mye kjappere å lage.
Tebriks trenger du nemlig bare å smøre med smør og folde et par ganger. Croissanter er en litt mer nøysommelig prosess, for her må du smøre, folde, legge i kjøleskapet en time og gjenta prosessen noen ganger til før du endelig kan nyte. Ideelt sett bør du faktisk begynne kvelden før. Så derfor disse deilige, både myke og sprø tebriksene. Nydelige med bare smør, en skive brunost, eller kanskje litt hjemmelaget syltetøy.

OPPSKRIFT(ca 12 stk)

500g hvetemel

1ts salt

1ss sukker

50g(en pose) tørrgjær

3dl melk

2 egg

150g kaldt smør, eller mykt smør du kan smøre utover deigleiven

valmuefrø eller sesamfrø til å strø på

Aller enklest er det å blande alt unntatt smøret sist i oppskriften i en brødbakemaskin og sette på deigprogram. Om du ikke har brødbakemaskin, kan du elte deigen i en Kenwood med eltekrok, eller du kan elte for hånd i en bolle.

Bland alle ingredienser og elt godt i ti minutter. Ikke bruk alt melet med det samme. Ta heller litt mer mel i deigen om den blir for våt. Deigen skal være forholdsvis løs, men mulig å elte.

La stå og heve minst en time til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Kjevle den ferdige deigen til til et rektangel. Cirka 30-40 x 20-30cm. Deigen skal være cirka 2cm tykk. Dekk to tredel av rektangelet med halvparten av det høvlede smøret, eller halvparten av det myke smøret utover i lengden. Brett langsiden av deigen uten smør inn mot midten, og deretter den delen med smør mot midten over denne. Kjevle deretter ut igjen til cirka dobbelt bredde. Deretter dekker du igjen halvparten av deigen i lengden med smør igjen, og folder den i to i lengden. Del denne leiven i 12 tebriks. Brett gjerne kanten av tebriksene inn på undersiden slik at den ikke spretter frem under heving. Hev tebriksene på et lunt sted i cirka en halv til en time. Legg tebriks på stekebrett og stek i ovnen i 8-12 minutter på 225-230 grader.

Nyt!

 

FacebookEmailTwitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *